Снимка: БулфотоВзривените оръжия са били на българина Емилиян Гебрев. Това обяви

...
Снимка: БулфотоВзривените оръжия са били на българина Емилиян Гебрев. Това обяви
Коментари Харесай

Чехия официално: Взривените оръжия са били на българина Емилиян Гебрев

Снимка: Булфото

" Взривените оръжия са били на българина Емилиян Гебрев ". Това разгласи чешкият външен министър Ян Хамачек. Така той удостовери, че търговецът на оръжия, чиято стока е била цел на детонацията в чешки оръжеен склад през 2014 година, е Емилиян Гебрев, съобщи Ройтерс.

Вярно е, че е било опит за заличаване на пратка муниции за България и че първичният проект е бил детонацията да стане отвън Чехия. Нещо се е объркало, сподели Хамачек в изявление за в. " Лидове вести ".

На въпрос дали получателят на пратката е българският оръжеен търговец Емилиян Гебрев, Хамачек отговори:

" Така е. Срещу същия този човек бе осъществен опит за отравяне в България. Българските управляващи търсят трима чиновници на съветското разузнаване по този въпрос. Един от тях е търсен и от чешката полиция. “

Компанията на Гебрев ЕМКО обаче отхвърли да е правила поръчки или възнамерявала доставки от чешкия склад в месеците преди детонацията и най-малко година след нея.

Прага споделя, че гърмежът е дело на същите сътрудници на съветското военно разузнаване ГРУ, упреквани за отравянето на съветския разузнавач Сергей Скрипал във Англия през 2018 година
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР